Categories: Loonheffing

by Harry Hugens

Share

Categories: Loonheffing

door Harry Hugens

Deel

Meer informatie hierover? Schrijf je nu in voor een actualiteitencollege!

Op 24 mei 2024 heeft de Hoge Raad uitspraak gedaan over het recht op een loonkostenvoordeel (LKV) bij een overgang van een onderneming. De Hoge Raad heeft beslist dat het recht op LKV van de overdragende werkgever mee overgaat naar de overnemende werkgever.

Gevolgen voor LKV bij een overgang van een onderneming
De uitspraak van de Hoge Raad geldt voor alle beschikkingen Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl) die op 24 mei 2024 nog niet definitief vaststonden. Een beschikking staat definitief vast als de termijn voor bezwaar en beroep verstreken is. 

Gevolgen voor de jaren 2020 t/m 2023
Heeft u in de jaren 2020 of later bij een overgang van een onderneming werknemers overgenomen voor wie de overdragende werkgever recht had op 1 of meer LKV’s, waarvan de Doelgroepverklaring nog geldig is in 2023? Maak dan bezwaar tegen de beschikking Wtl 2023. Want bij het vaststellen van de beschikking Wtl 2023 heeft de Belastingdienst nog geen rekening kunnen houden met deze nieuwe uitspraak van de Hoge Raad. In uw beschikking staat hoe u bezwaar moet maken.

Gevolgen voor het jaar 2024
Neem een kopie van de Doelgroepverklaring van de overgenomen werknemers op in uw administratie. Vraag daarnaast het LKV aan in uw aangiften loonheffingen over 2024. U heeft hiervoor tot en met 1 mei 2025 de tijd.

Meer informatie
U leest meer over de overgang van een onderneming in paragraaf 7.6.7 van het Handboek Loonheffingen 2024. Meer informatie over LKV’s vindt u in hoofdstuk 27 van het Handboek Loonheffingen 2024.

Bron: belastingdienst.nl

Gerelateerde berichten